Heikki Laitinen: Tutkiva muusikko, musisoiva tutkija (Video)

Heikki Laitinen
999

Arkistovideokooste Heikki Laitinen 75 – Tutkiva muusikko, musisoiva tutkija kertoo Laitisen töistä ja ajatuksista, ja sisältää lisäksi kaksi temaattista kokonaisuutta: Kansanlaulaja ja Runonlaulaja.

Videolla nähdään Laitisen haastattelukatkelmia ja laulua eri aikakausilta ja tilanteista. Lisäksi mukana on arkistohelmiä, joilla vilahtelee muusikkokavereita ja yhteistyökumppaneita vuosien varrelta: muun muassa Kankaan Pelimannit, Primo, ääniteatteri Iki-Turso, Kimmo Pohjonen, Reijo Kela, Arto Järvelä, Seppo Knuuttila, Anneli Asplund, Arnold Chiwalala ja tietysti Sibelius-Akatemian kansanmuusikot.

Videon lopussa kuullaan kaksi säkeistöä ”Pommaripojasta” harvinaisena tallenteena Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osaston maisterimatineasta vuodelta 2008.

***

Heikki Laitinen 75 – Tutkiva muusikko, musisoiva tutkija on syntynyt Yleisradion, Sibelius-Akatemian, Kansanmusiikki-instituutin ja yksityisten arkistojen tallenteista. Arkistokooste liittyy Laitisen musiikkia esittelevään Pommaripoika-kokonaisuuteen (toim. Johannes Heikkilä ja Hannu Virtanen). Koosteen on suunnitellut dokumentaristi Mirja Metsola ja sen ensiesitys nähtiin Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 11.7.2018.

Toimittaja: Mirja Metsola, kesto 55 minuuttia
Taustatyö ja äänen jälkikäsittely: Alec Havinmaa
Tuotanto Kansanmusiikki-instituutti (Matti Hakamäki) ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä (Juhani Näreharju, Anna-Kaisa Liedes) 2018.
Tuki: Musiikin edistämiskeskus MES

Publishing year: 
2018-01-01T00:00:00