Unaja maailmankartalle – kamubändin brändääminen

Maija Pokela

Projektityö
Kevät 2017
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
Kansanmusiikin aineryhmä

1 Unaja

Unaja on duo, joka haluaa saavuttaa mainetta ja mammonaa musiikillaan. Mitä nykypäivän kansanmusiikkibändin tulee tehdä, jotta saa jalansijaa kansanmusiikki- ja maailmanmusiikkitapahtumiin sekä muihin muusikkoa työllistäviin tahoihin Suomessa ja ulkomailla?

Tärkein asia on tietenkin musiikki. Sen lisäksi on kuitenkin liuta asioita, jotka pitää hallita ja jotka vaativat valtavasti aikaa, rahaa ja energiaa. Projektityössäni käyn läpi Unajan vaiheita vuodesta 2014 kesään 2015 asti, jolloin julkaisimme ensilevymme. Tavoitteena on brändätä Unaja ja saada uskottava maine asiansa osaavana duona.

Olen soittanut Jutta Rahmelin kanssa samoissa yhtyeissä vuodesta 1999 lähtien, ja olemme vuosien saatossa tehneet silloin tällöin myös duoesiintymisiä. Idea niin sanotun oikean duon perustamiseen lähti kuitenkin siitä, kun minua pyydettiin valitsemaan joku toinen kanteleensoittaja tekemään kanssani kiertue Saksassa syksyllä 2013. Jutta tuli automaattisesti ensimmäisenä mieleeni, ja Mekkotyttöjen, sittemmin Unajan, toiminta alkoi.

Sisällysluettelo

 

1 Unaja
   1.2 Ohjelmiston rakentaminen
2 Brändääminen
   2.1 Internet
   2.2 Musiikki
   2.3 Kuvat ja visuaalinen maailma
3 Levy
   3.1 Työryhmän kokoaminen
   3.2 CD-levyn rahoittaminen
   3.3 Demon äänittäminen
   3.4 Levyn äänittäminen
4 Markkinointi
   4.1 Levyn markkinoiminen
5 Mitä opin?
6 Lähteet
7 Unaja-albumi