Timo Alakotila & Piano

Helsingissä 16.1 2016

Tunnen olevani ensisijaisesti säestävä muusikko, joka saa energian ilmaisuunsa solisteista ja kanssamuusikoista. Tamä tapa on aina tuntunut mahtavalta ja on tuonut suurta tyydytystä soittooni. Toisaalta olen myös säveltäjä ja sovittaja, joka kirjoittaa taitaville soittajille musiikkia, usein ollen myös itse mukana pianistina/harmooninsoittajana. Tamä rooli on myös ollut hyvin antoisa: olen saanut ilmaista musiikkiani taitavien artistien kautta sekä saanut soittaa heidän kanssaan!

Ajatus soololevystä kypsyi varsinai sesti vuoden 2015 aikana: halusin kokeilla uutta tapaa tuottaa musiikkiailman loistavia kanssasoittajia, yrittäen ilmaista musiikkiani pianon kautta. Tamä uusi seikkailu on tuntunut mukavalta, hyvin haastavaltaja innostavalta! Aion kuitenkin jatkaa aikaisempia mielenkiintoisia projektejani täysin rinnoin entiseen tapaan!

Uuden levyn materiaali on syntynyt pääosin vuonna 2015, joitain poikkeuksia lukuunottamatta: Kappaleiden aiheet vaihtelevat seremoniallisista teemoista ”selkäaiheisiin” teemoihin, jotka liittyvät vuoden 2015 tapahtumiin. Joitain sävelmiä on mukana aiemmasta ohjelmistosta pianolle sovitettuina, joitain teemoja on syntynytjuuri vähän ennen äänitystä lisänä kappalepalettiin.

Toivon kuuntelijoille mukavia hetkiä musiikkini parissa!

Timo Alakotila

Äänitys, miksaus: Paavo Malmberg
Masterointi: Svante Forsbäck
Tuottaja: Maria Kalaniemi
Kuvat: Marko Mäkinen
Kannet: Mats Vuorenjuuri, Unikuva

Muusikot:

Timo Alakotila: piano, sävellykset

1. Sciatica

2. Prolapsus

3. Primavera

4. Uusi suunta / New Direction

5. Nuptias

6. Työt / Ventures

7. Disk

8. Independence

9. Lumikin ja prinssin tanssi / Dance for Snow White and her Prince

10 Elixia

11. Pirkko

12. Ladybird

13. Tango Toivolle / Tango for Toivo

14. Psalm