Yhteiset sävelet – Martti Pokelan sävellyksiä konserttikanteleelle

Timo Väänänen, Sari Kauranen (toim.)
2004

Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osaston julkaisuja 9

Toimitus – Timo Väänänen

Tuotanto – Juhani Näreharju
Ääniteasiantuntija – Hannu Lehtoranta
Ulkoasu – Maikki Rantala
Nuottikirjoitus – Sari Kauranen & Timo Väänänen
Kannen valokuvat – Iiska Siirilä & Maikki Rantala
Muut valokuvat – Iiska Siirilä & Ilari Ikävalko
Paino – Edita, 2004

© Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osasto 2004
ISSN 1455-2493
ISMN M-706327-06-8

Martti Pokela, Sari Kauranen ja Timo Väänänen julkaisivat yhteistä musiikkiaan jo vuonna 1994 CD-levyllä Sonata for kantele (Finlandia records 4509-98357-2). Tähän julkaisuun on nuotinnettu levyn sävellykset Pour Elam, Sonata no. 1, Elegia ja Quo?

* * *

Professori Martti Pokela, s. 1924, on paitsi loistava säveltäjä ja kanteleiden soittaja, myös taitava ja innostava opettaja. Pokelan oppitunnit ovat olleet soittamisen ilon ja löytämisen riemun hetkiä Sibelius-Akatemiassa jo 1970-luvulta lähtien.

Muusikko Timo Väänänen, s.1970, on yksi Pokelan menestyksekkäimmistä oppilaista. Hän on tehnyt yhteistyötä Martti Pokelan kanssa soittaen, yhdessä säveltäen ja nuotintaen Pokelan sävellyksiä. Väänänen tunnetaan myös pioneerityöstä sähkökanteleen soittajana.

Muusikko Sari Kauranen, s. 1967, on Pokelan sävellysten taitavimpia tulkkeja. Valmistuttuaan Sibelius-Akatemiasta Kaurasen päätyönä on ollut opettaminen. Aika ajoin kolmikko Pokela, Kauranen ja Väänänen kokoontuu kuitenkin yhteen – ja aina syntyy uutta.