Iles–Hagfors–Rauhala: Tanssilauluja

Iles–Hagfors–Rauhala -trio julkaisee Tanssilauluja-albumin, joka sisältää vahvaan rytmiikkaan ja soljuvan melodiseen äänenkäyttöön nojaavaa uutta kansanmusiikkia. Musiikki rakentuu vähäsanaisen laulun ympärille, pohjaten traditionaaliseen tapaan säestää tansseja laululla. Kahden laulajan ja kontrabasson intiimi akustinen sointi luo vanhanajan tupamaista tunnelmaa ja kutsuu lempeästi tanssimaan valssia, polskaa, hamboa, sottiisia, vaikka masurkkaa!

”Tanssilauluja” on osa tanssija/laulaja Reetta-Kaisa Ilesin tanssin ja laulun yhteyksiä pohtivaa taiteellista tutkimusmatkaa. Kokoonpanossa Ilesin kanssa laulaa Charlotta Hagfors ja bassoa soittaa Ville Rauhala.

Tanssija/laulaja Reetta-Kaisa Iles on Suistamon Sähkön, Puhtin ja Tanssiteatteri Tsuumin riveissä päässyt vuosien ajan yllyttämään ihmisiä tanssin pyörteisiin. Tässä projektissa tavoite on sama mutta sävyltään hieman eri. ”Tanssilauluja” on syntynyt tarpeeseen rauhoittua, syventyä ja pehmittää ihmiset herkän tanssin, kosketuksen ja kuuntelun äärelle. Se on tanssia villasukissa, kynttilän valossa.

Kontrabasisti Ville Rauhala on laaja-alainen muusikko ja säveltäjä, joka suhtautuu yhtälaisella rakkaudella suomalaiseen polskaan, freejazz-improvisaatioon ja venäläiseen katurunouteen. Tällä hetkellä Rauhala soittaa pop kentällä mm. Laura Moisin, rap artisti Hannibalin ja  Pauli Hanhiniemen yhtyeissä, freejazzia Hot Heros yhtyeessä ja kansanmusiikkia Anne-Mari Kivimäki & Palomylly yhtyeen riveissä.

Laulaja Charlotta Hagfors on monipuolinen laulaja, muusikko, säveltäjä ja opettaja, jonka musiikilliset kiinnostuksen kohteet kattavat musiikin moninaiset muodot aina perinteisestä kansanmusiikista vapaaseen ääni-improvisaatioon. Hagfors laulaa ja säveltää mm. kokoonpanoissa Kasvu, Laitakaupungin orkesteri, Emmi Kuittinen ja Ikuisen ikävän orkesteri, Ilo Ensemble.

Äänitys ja miksaus Samuli Volanto / Matkastudio.
Masterointi Jarno Alho / Alho Audio Mastering.
Kuvat ja kannen on suunnitellut Mortti Saarnia.
Albumin julkaisee FE Publishing.

Albumi suoratoistopalveluissa

1. Outojen seurassa (valssi)

2. Varjona vain (polska)

3. Tantun masurkka (masurkka)

4. Nostat niin (sottiisi/fox)

5. Tramtidadella (hambo)

6. Painavat ajatukset (polska)

7. Sanattoman polokka (polkka)

8. Käsi joka kehtoa keinuttaa (sottiisi)

9. Ikäväni minä painan (hidas valssi)